Cat Friendly

Sinds november 2019 is onze praktijk gecertificeerd als Cat Friendly Practice. Het Cat Friendly programma is ontwikkeld door de International Cat Care (afdeling ISFM), een organisatie met als doel het welzijn en de gezondheid van katten wereldwijd te verbeteren. Er is hiervoor een lange lijst aan vereisten opgesteld. Deze hebben betrekking op alles in de praktijk, zoals de aparte kattenwachtkamer en de opleiding van ons personeel. Wij zijn verplicht om onze kennis over katten op niveau te houden en we zijn op de hoogte van de beste en nieuwste behandelmogelijkheden voor uw kat.

Een katvriendelijke dierenkliniek is een kliniek waar de allerbeste diergeneeskundige zorg wordt geleverd met zo weinig mogelijk stress voor de kat. Katten zijn eigenzinnig en doen in de regel eigenlijk alleen (en het liefste) waar ze zelf zin in hebben. Door in de praktijk vooral met de kat “mee te bewegen” zien we dat de behandeling voor de kat, de eigenaar maar ook voor ons veel relaxter en soepeler verloopt. Post 26 - katten poten

Het is heel bijzonder om te ervaren hoeveel het uitmaakt dat we proberen de kat te begrijpen! Vanzelfsprekend zullen er soms katten zijn welke zó gestrest zijn dat we ze een groter plezier doen om ze onder narcose te bekijken. Met de kat vriendelijke benadering zien we dat dit nog minder vaak nodig is dan eerder!

Heeft u vragen over Cat Friendly of wilt u meer weten Josje Steeghs is onze Catvocate en staat voor u klaar om u meer hierover te vertellen.

Informatie voor u als katteneigenaar:

Hieronder kunt u op de verschillende onderwerpen klikken om er meer over te lezen:

Wilt u een grappig filpmje zien? Hoe Simon zijn kat naar de dierenarts probeert te krijgen? Klik dan hier