Ons Team

Rutger Reurings, dierenarts & eigenaar

Al vanaf mijn 6e jaar wilde ik dierenarts worden. Mijn wens is uitgekomen en sinds 2002 werk ik als dierenarts gezelschapsdieren.

Het is een geweldig vak en iedere dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Het mooiste aan het vak vind ik als de eigenaar je waardeert om wat je doet. Helaas is het niet altijd mogelijk een dier te genezen. Het is dan prettig om samen met de eigenaar een plan te maken wat het beste is voor het dier en z’n baasje.

Binnen de diergeneeskunde heb ik speciale interesse in geneeskunde van het konijn en het maken van echo’s.
Naast het leuke werk wat ik doe geniet ik van onze prachtige dochters. Mijn hobby’s zijn naast hardlopen lekker de natuur in en op vakantie gaan.
Op dit moment hebben we een kat Skittels 2 konijnen Maxima en Alex. De laatste hebben een heerlijke buitenren waar ze ook nog naar hartenlust kunnen graven.

Rutger Reurings

Ilse Reurings – Hammer, dierenarts & eigenaar

In 2001 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Utrecht. Na mijn studie ben ik in Doetinchem en Veenendaal werkzaam geweest als dierenarts gezelschapsdieren. In 2008 heb ik samen met mijn echtgenoot Rutger Dierenkliniek Dukenburg overgenomen.

Het is erg leuk om samen de praktijk te runnen. Binnen de diergeneeskunde ligt mijn hart bij de chirurgie. Elke operatie opnieuw, ook de routine operaties, is het weer de uitdaging om een zo klein mogelijk sneetje te maken en deze weer perfect dicht te maken zodat het dier zo min mogelijk hinder van de wond heeft en deze voor de eigenaar nauwelijks zichtbaar is.
Privé geniet ik van onze 2 dochters. Als de tijd en het weer het toelaten trekken we in de natuur in.

ilse

Nicole Wagtmans, dierenarts

Als kind al wilde ik altijd dierenarts worden. Na mijn V.W.O. diploma te hebben behaald léék de universiteit een brug te ver dus besloot ik naar de Hogere Laboratoriumschool te gaan. Al na een paar maanden begon het weer te kriebelen. Na een bezoek aan de dierenarts met mijn hond in die periode hakte ik de knoop door en maakte ik de switch naar de studie Diergeneeskunde.

In 2000 ben ik afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb verschillende tijdelijke en vaste banen gehad als dierenarts. In een praktijk in Ede werk ik al ruim 10 jaar vast en eerder heb ik met Ilse samengewerkt in een andere praktijk. Erg leuk dat onze paden zich weer kruisen en we weer collega’s zijn per 1 januari!

Naast dierenarts ben ik moeder van drie heerlijke puberdochters. En in mijn vrije tijd ben ik heel graag buiten: wandelen met onze hond Sjakie, de tuin in, maar op de bank een boek of tijdschrift lezen of lekker koken vind ik ook een fijne vrije tijdsbesteding.

Hopelijk zien we elkaar binnenkort!

Nicole Bakker

Roos Tijms, dierenarts

“Net als vele collega’s wilde ook ik van jongs af aan al dierenarts worden, sterker nog, ik heb me nooit iets anders voor kunnen stellen. Gelukkig werd ik na het VWO dan ook direct ingeloot bij de studie en kon ik enkele jaren later aan de slag als dierenarts. Ik vind vooral de combinatie van spreekuren en operaties leuk. Dit houdt het werk lekker afwisselend en veelzijdig. Het behandelen van een hond met diarree is namelijk heel andere koek dan een keizersnede op een poes om de kittens op de wereld helpen.

In mijn vrije tijd besteed ik vooral veel aandacht aan mijn twee kleine kindjes. Daarnaast ga ik graag wandelen met mijn hond Miep en zit ik ’s avonds lekker met de poes op de bank.

Roos Tijms

Gerda Lagé, paraveterinair

Al sinds 1977 ben ik werkzaam in de praktijk.  Toch ga ik nog elke dag met veel plezier naar mijn werk. Meestal werk ik achter de schermen, mijn hart ligt dan ook in de operatiekamer waar ik de dierenartsen assisteer bij de operaties en de anesthesie begeleid. De zorg voor de opgenomen en geopereerde dieren in de recovery is een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Zelfs nadat de dieren met hun baasje naar huis zijn houdt ik telefonisch altijd nog even contact.

Naast mijn werkzaamheden op de praktijk neem ik examens af van studenten paraveterinair bij de Helicon opleidingen.

In mijn vrije tijd zit ik graag op mijn race- of trekkingfiets en maak samen met mijn man liefst verre fietsreizen. Ik geniet met volle teugen van onze 4 kleinkinderen die 1 dag in de week aan onze zorg worden toevertrouwd, onze rode kater en onze 3 kippetjes maken ons ‘gezin’ compleet. Tijdens de wintermaanden ben ik druk met het maken van zilveren of gouden sieraden.

Gerda Lagé

Mieke Versteeg, paraveterinair

Ik ben werkzaam in deze kliniek sinds juni 1990. Het leuke van paraveterinair zijn, vind ik, is dat je allround werkzaam bent binnen de praktijk.
Naast de balie werkzaamheden assisteer ik ook bij operaties en voer urine- en bloedonderzoek uit. Omdat ik al heel wat jaartjes full-time bij Dierenkliniek Dukenburg werk kennen de meeste mensen mij van gezicht.

Ik woon samen met Ronald en wij hebben een Border Terriër.  Daarnaast begeleid ik op zaterdag en woensdag een groep met agility (behendigheid) bij de hondenclub.

mieke

Jenny de Veth, paraveterinair

Ik woon in Nijmegen, samen met mijn vriend Fabian en mijn hond Macho. Nadat ik in 2006 afstudeerde als paraveterinair (dierenartsassistente) ben ik verder gaan studeren aan de HAS in Dronten, de opleiding dier- en gezondheidszorg. Na 4 jaar was ik ook hier afgestudeerd en kwam ik tot de conclusie dat ik het werk in de praktijk toch wel miste. Het afwisselende werk van mensen aan de balie tot het laboratoriumwerk, van assisteren bij de operatie tot het verzorgen van de opnamepatiënten.
Na enkele sollicitaties de deur uitgedaan te hebben, mocht ik bij (toen nog) Dierenkliniek Dukenburg in augustus (2010) op gesprek komen. In september mocht ik al aan de slag.

Tot op de dag van vandaag heb ik het erg naar mijn zin op de praktijk, vooral omdat ik ook mijn hbo opleiding een deel kan toepassen. De vitrines in de praktijk, de nieuwsbrieven die u ontvangt en de praktijkfolders liggen dan ook grotendeels in mijn beheer. Omdat ik parttime werk zult u mij niet elke dag op de praktijk zien. Naast het werk vind ik het erg fijn om te wandelen met het hondje!

Jenny

Josje Steeghs, paraveterinair

Josje SteeghsHallo allemaal,
Sinds 1 juli 2017 ben ik werkzaam als paraveterinair bij Sterkliniek Dierenartsen Nijmegen. Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling zoals ook mijn collega’s al beschreven. In de praktijk kunt u bij mij terecht voor bloeddrukmetingen bij de kat. Voor deze metingen maken we altijd ruim tijd vrij zodat er zoveel mogelijk rust is voor de kat.

Als klein meisje wilde ik later al met dieren werken. Zo belande er thuis ook vaak diertjes om te verzorgen.

Naast mijn werk heb ik een druk gezinsleven met mijn vriend John, onze 3 kinderen en kat Smoes. In mijn vrije tijd trek ik er graag met mijn gezin op uit.